Nyheter

Översvämningen på Balkan

Översvämningen på Balkan

Texabs egna lagerchef Lalo Sekulic, hans grannar och vänner har i helgen samlat in mat, kläder och skor till dem som drabbats av översvämningen på Balkan i maj. Lalo såg förödelsen på TV och kände genast att han borde engagera sig och hjälpa de drabbade. Lalo anordnade därför en insamling för de drabbade av översvämningen.

I vissa delar regnade det lika mycket under två dagar som det normalt gör under ett kvartal. Förödelsen har varit enorm: folk har varit utan, el, vatten och uppskattningsvis har 50 personer på Balkan avlidit.

Vi på Texab är otroligt stolta över att ha Lalo Sekulic som medarbetare! Givetvis ville vi på Texab hjälpa Lalo, så självklart bidrog vi med det vi kan bäst – packning och transporthantering.

Lalo är tacksam är för alla som har engagerat sig och skänkt mat, kläder och leksaker. Många har även ställt upp med packning och matlagning till de som packat och burit. Vissa har till och med köpt nya täcken att skicka ner för att kunna värma folk. Lalo menar på att det är stort när alla grannar, oavsett bakgrund eller religion, går samman och hjälps åt.

Totalt samlades det in 400 stycken flyttkartonger och dessa överlämnades sedan till Röda korset i Belgrad, via Serbiska föreningen i Solna. Vi vet att detta inte är allt, men det är något som förhoppningsvis kan inge mer hopp till de drabbade och hjälpa en bit på vägen.

Tack ännu en gång Lalo Sekulic till ett bra initiativ och alla ni som hjälpt till med denna insamling för de drabbade!